5 najčešćih pitanja o SpinaliS-u | Zdravo sjedenje – SpinaliS Zagreb

5 najčešćih pitanja o SpinaliS-u

SpinaliS stolac riješava VAŠ PROBLEM s bolovima u leđima.

1. Zašto stolac SpinaliS?

Opterećenje na kralježnicu koje stvarate prilikom sjedenja i dugotrajnog sjedenja na običnim, fiksnim stolcima može iznositi i do 70kg. Vaša težina opterećuje kralješnicu a vaš položaj nepravilnog držanja odražava se loše na zdravlje kralješnice. Tu nastaju degenerativne promjene u kralješnici. SpinaliS pomaže u stvaranju pravilnog držanja, pravilno raspoređene težine te korištenje mišića koji su osnova za vitalnost.

2. Da li aktivno sjedenje može naštetiti čovjeku, operiranim ili ozlijeđenim leđima?

U suradnji sa fizioterapeutima te iskustvu klijenata koji su imali operacije lumbalnog dijela (L4-L5) i vratnog dijela (C6-C7) kao i ozljeđenje vratnog područja (C4-C5), skolioze, SpinaliS pomaže u očuvanju zdravog dijela leđa, pozitivno utječući na stradali dio leđa. Kralješnica je jedna cjelina, svaki dio utječe na drugi te sa kao takva treba tretirati.

3. Da li je cijena SpinaliS stolca previsoka?

Klijentica koja nas je posjetila u salonu zdravog sjedenja rekla je sljedeće: puno ljudi gleda na cijenu stolca da je to previše, to je samo stolac. Dječja kolica su samo kolica, zimske gume na autu su samo gume, odgađanje korisnih stvari za sigurnost u životu je rizik vlastitog i tuđeg zdravlja. Bez ulaganja u kvalitetu napravi se ili veći trošak ili se novac potroši, na što? na sve što nije potrebno i korisno. Koliko vrijedi zdravlje i koliki nam je to prioritet.

4. Zašto je cijena SpinaliSa takva i je li opravdana?

Svaki SpinaliS stolac prije izlaska u prodaju, prolazi određena testiranja gdje osoba sjedi na stolcu spojena na uređaj. Testiranje prati rad mišića, pokrete tijela pozitivne i negativne učinke na zdravlje. Kao takav SpinaliS je jedinstven, konačan proizvod osigurati će Vam očuvanje i prevenciju protiv narušavanja zdravlja. Izrađen od kvalitetnih materijala te podnosi težinu više od 120kg. Kada nam se jave klijenti sa pohvalama i zadovoljstvom, ne kupnje stolca već poboljšanja zdravlja, to je jedino, što na kraju, je zaista bitno.

5. Da li se teško naviknuti na aktivno sjedenje?

Aktivnost stolca regulirate sami. Prilikom aktivnog sjedenja u pokretu su vaši mišići, koji stvaraju bolju potporu vašoj kralješnici. Kad ste u aktivnom položaju rade mišići bedra, nogama određujete stabilnost i aktivnost. Stolac se prilagođava čovjeku. Kad ste naslonjeni tada ste u pasivnom položaju te uživate potporu na naslonu, odmarate. Ovisno o dosadašnjem stanju vašeg tijela i mišića, mogući je osjećaj muskulfibra što je pozitivno te u nekim slučajevima pojava boli radi dosadašnjeg nepravilnog sjedenja i lošeg korištenja vlastitog tijela i mišića. Kada se naviknete na aktivno sjedenje te otkrijete pozitivne učinke na svojem tijelu stolac više nećete mijenjati već imati potpunu i kvalitetnu ergonomiju radnog mjesta.

Comments are closed.