Ergonomski uredski stolac da ili ne? | Zdravo sjedenje – SpinaliS Zagreb

Ergonomski uredski stolac da ili ne?

 

  1. Zašto je važno odabrati ergonomske stolce za uredske prostore?

 

Kvalitetna ergonomija čuva zdravlje čovjeka na radnom mjestu. Loša ergonomija dovodi do umora radnika koji tada ne rade svoj posao najbolje. Zaposlenici će primijetiti kada tvrtka ulaže u njih kako bi se osiguralo njihovo zdravlje i sigurnost. Najbolja ergonomska rješenja često će i poboljšati produktivnost. Pasivni položaj sjedenja utječe na fiziološke funkcije tijela. Znanstvenici su donijeli iznenađujuće otkriće.

 

  1. Koje su glavne karakteristike SpinaliS stolaca?

 

SpinaliS stolci imitiraju princip terapeutske lopte. Zahvaljujući svojoj pokretljivosti omogućuju tijelu da bude aktivno tijekom sjedenja, pravilnog položaja kralježnice.  Tijelo se stavlja u poziciju kako bi se održavala ravnoteža. Sjedenje u takvom stolcu od vas zahtijeva da stavite noge na pod, uspravite kralježnicu te aktivirate mišiće trbuha, nogu i leđa. Time je vaše tijelo cijelo vrijeme aktivno i mišići u pokretu. Ovakva vrsta sjedenja zapravo je prevencija raznih problema lokomotornog sustava koje „obično sjedenje“ može izazvati. Glavni opis SpinaliSa: aktivnost, prevencija, zdrave navike i postura.

 

  1. Koje biste stolce preporučili iz vaše ponude za opremanje uredskih prostora?

 

Model se odabire sukladno potrebama i proporcijama čovjeka. SpinaliS se prilagođava čovjeku. Uvijek predlažemo probu svih SpinaliS modela u našem show room-u, konzultiramo se sa klijentom ako postoje tegobe u leđima ili pred/postoperativno stanje kralježnice te po istom savjetujemo klijenta i radi se konačan odabir. Klasični modeli za rad za računalom za standardne proporcije čovjeka su modeli Ergonomic i Hacker.

 

 

  1. Postoji li razlika u odabiru stolca za zaposlenike koji cijeli dan provode za računalom u odnosu na one koji obavljaju druge uredske poslove?

 

Ovisno o potrebama čovjeka i eventualnoj dijagnozi leđa. Naša ponuda nudi modele koji su ekonomični i kvalitetni jednako kao i drugi modeli, upravo za različite potrebe ljudi i radnog mjesta. Modeli se razlikuju prema veličini, potpori i mogućnostima regulacije. Shodno tome može se napravit odabir za svako radno mjesto.

 

Comments are closed.