Prednosti ergonomskog radnog mjesta | Zdravo sjedenje – SpinaliS Zagreb

Prednosti ergonomskog radnog mjesta

Evo pet dokazanih prednosti  ergonomije na radnom mjestu :

1 . Ergonomija smanjuje troškove.

Sustavnim smanjivanjem ergonomskih čimbenika rizika , što može spriječiti skupe odštete . Također, ne zaboravite da neizravni troškovi mogu biti i do dvadeset puta izravni troškovi ozljede .

133_SpinaliS_obremenitve_092 . Ergonomija poboljšava produktivnost.

Najbolja ergonomska rješenja često će poboljšati produktivnost . Dizajniranjem, kako bi se omogućilo pravilno držanje prilikom rada, manje napora, manje kretanja i bolji u visinama i dosezima ,radna stanica postaje učinkovitija.

3 . Ergonomija poboljšava kvalitetu.

Loša ergonomija dovodi do frustriranosti i umora radnika koji tada ne rade svoj posao najbolje . Kao zadatak posao se previše fizički odražava na radnika , oni ne mogu obavljati svoj posao kao da su stroj . Na primjer ,zaposlenik ne bi mogao učvrstiti vijak dovoljno širok , zbog zahtjeva velike sile koje bi mogle stvoriti problem kvalitete proizvoda.

4 . Ergonomija poboljšava angažman zaposlenika.

Zaposlenici će primijetiti kada tvrtka ulaže u njih kako bi se osiguralo njihovo zdravlje i sigurnost . Ako zaposlenik ne osjeti umor i nelagodu tijekom svog radnog dana , to može smanjiti izostajanje s posla , poboljšati moral i povećati uključenost zaposlenika.

5 . Ergonomija stvara bolju sigurnosnu kulturu.

Ergonomija pokazuje svojim tvrtkama predanost, sigurnost i zdravlje kao temeljne vrijednosti. Kumulativni učinak prethodne četiri prednosti ergonomije je jača kultura sigurnosti za svoju firmu. Zdravi zaposlenici su vaše najvrednije imovine , stvaranje i jačanje sigurnosti i zdravstvene kulture u vašoj firmi će dovesti do boljeg ljudskog rada za vašu organizaciju .

Ergonomija Radno mjesto – Je li to vrijedno cijene ?

Tako je. Proces ergonomije – da li se isplati trošak ? Da , apsolutno ! Ne samo da je ergonomija dobra za vaše poslovanje , to je sjajno za vaše ljude . Kod zdravstvenih i sigurnosnih stručnjaka , moramo biti u stanju pokazati vrijednost ergonomije dobiti buy-in za proces .

Dobri menadžeri će uzeti u obzir sljedeće prilikom donošenja odluke :
• Hoće li to povećati naše prihode ?
• Hoće li to smanjiti naše troškove ?
• Je li to prava stvar za napraviti ?

Prilikom razmatranja ergonomija procesa na radnom mjestu , možete odgovoriti  ” DA ! ” Na sva tri pitanja.

Comments are closed.